Cessu kirjutas:Hästi raske teha seda. 2 nädala pärast proovin ja annan siis teada oma katsetusest
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Mis katsetustest? Mul tuleb praktiliselt iga kord ideaalne. Parem kui üheski söögikohas for shure!
Esiteks osta korralikud nõud kus teha. Kaubamajas oli mingi hetk väga head sai ostetud.
Teiseks key'ks on madal temperatuur ja vesivann. 125c kuni 150c
Kolmas võluelement on maamuna. Ilus kollane ja tundub rammusam. Välimus jääb kindlasti 2x parem kui miskiste poemunadega.
JA viimane kõige keerulisem osa on õigel hetkel välja võtta. Välja tuleb võtta siis kui asi tundub tegelikult ikka veel toores. Selle ära jagamine kuna välja võtta ongi see mis tuleb lihtsalt ajaga. Proovida saab vaid nii et väristad ahjus olevat ühte anumat ja vaatad kuidas võdiseb.
KAunistuseks siis teelusikas suhkrut ja bauhofist ostetud kaasipõletiga kärsatad karamelliks... See on kah üks keeruline osa. Siinkohal on võti rahulikult ja pigem kauem kui kiiresti. Suhkur kipub väga kergelt mustaks minema ja põlema minema. Ennem kärsatamist ajan mina veel näpuga suhkru laiali ja äärtesse rohkem kui keskele, sest keskelt kipub magustoit nõgus olema ja suhkur kipub naguinii sinna voolama. Suhkrut kärsatangi rohkem äärtest ja vähem keskelt. Lõpus teen kõige tumedama koha keskele. Ilus! Eks kui teen kunagi teen ka pildi.
Retsept ise mega lihtne:
4 Munakollast (eelistatavalt maamunad)
2-3 supilusikat tuhksuhkurt
1-2 teelusikat vanillisuhkurt
1 suur pakk vahukoort (400ml vist?)
Segada kokku munakollased suhkur ja tuhksuhkur kuni on ühtlane mass. Valada hulka vahukoor ja segada ettevaatlikult kuni kõik on kenasti segunenud. Mida vähem mulle tekib seda parem. Mina teen kõik ühe ja sama vispliga kuid vahukoorde segan suht rahulikult. Valada saadud segu nelja creme brulee anumasse.
Ahi kuumutada 125-150c vahel. Teha vesivann ahju juures. Umbes liiter keevat vett ja tõstad anumad creme bruleega vanni ning tõstad ahju. Küpsetus aega on väga keeruline öelda aga umbes pool tundi kuni 45min.
Ahjust välja ja ööseks külmkappi. pool tundi ennem serveerimist tuleb creme brulee'le teha karamelli glasuur. Ja siis süüa. Glasuur püsib maksimaalselt tund või kaks ja siis sulab ära.
Loodame, et oli abi... peast kirjutatud sest teen koguaeg tunde järgi.