Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemisega
Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemisega
Siin siis võik arutleda erinevate retseptide, toitude, jookide üle.
Jagada häid nippe ning uusi avastusi toidumaailmas.
Või pane lihtsalt oma päevased toiduampsud kirja
Jagada häid nippe ning uusi avastusi toidumaailmas.
Või pane lihtsalt oma päevased toiduampsud kirja
Viimati muutis skeezer, 09 Juun 2011, 14:25, muudetud 1 kord kokku.
Rõõza ja roosa
Creme Brulee
Mis katsetustest? Mul tuleb praktiliselt iga kord ideaalne. Parem kui üheski söögikohas for shure!Cessu kirjutas:Hästi raske teha seda. 2 nädala pärast proovin ja annan siis teada oma katsetusest
Esiteks osta korralikud nõud kus teha. Kaubamajas oli mingi hetk väga head sai ostetud.
Teiseks key'ks on madal temperatuur ja vesivann. 125c kuni 150c
Kolmas võluelement on maamuna. Ilus kollane ja tundub rammusam. Välimus jääb kindlasti 2x parem kui miskiste poemunadega.
JA viimane kõige keerulisem osa on õigel hetkel välja võtta. Välja tuleb võtta siis kui asi tundub tegelikult ikka veel toores. Selle ära jagamine kuna välja võtta ongi see mis tuleb lihtsalt ajaga. Proovida saab vaid nii et väristad ahjus olevat ühte anumat ja vaatad kuidas võdiseb.
KAunistuseks siis teelusikas suhkrut ja bauhofist ostetud kaasipõletiga kärsatad karamelliks... See on kah üks keeruline osa. Siinkohal on võti rahulikult ja pigem kauem kui kiiresti. Suhkur kipub väga kergelt mustaks minema ja põlema minema. Ennem kärsatamist ajan mina veel näpuga suhkru laiali ja äärtesse rohkem kui keskele, sest keskelt kipub magustoit nõgus olema ja suhkur kipub naguinii sinna voolama. Suhkrut kärsatangi rohkem äärtest ja vähem keskelt. Lõpus teen kõige tumedama koha keskele. Ilus! Eks kui teen kunagi teen ka pildi.
Retsept ise mega lihtne:
4 Munakollast (eelistatavalt maamunad)
2-3 supilusikat tuhksuhkurt
1-2 teelusikat vanillisuhkurt
1 suur pakk vahukoort (400ml vist?)
Segada kokku munakollased suhkur ja tuhksuhkur kuni on ühtlane mass. Valada hulka vahukoor ja segada ettevaatlikult kuni kõik on kenasti segunenud. Mida vähem mulle tekib seda parem. Mina teen kõik ühe ja sama vispliga kuid vahukoorde segan suht rahulikult. Valada saadud segu nelja creme brulee anumasse.
Ahi kuumutada 125-150c vahel. Teha vesivann ahju juures. Umbes liiter keevat vett ja tõstad anumad creme bruleega vanni ning tõstad ahju. Küpsetus aega on väga keeruline öelda aga umbes pool tundi kuni 45min.
Ahjust välja ja ööseks külmkappi. pool tundi ennem serveerimist tuleb creme brulee'le teha karamelli glasuur. Ja siis süüa. Glasuur püsib maksimaalselt tund või kaks ja siis sulab ära.
Loodame, et oli abi... peast kirjutatud sest teen koguaeg tunde järgi.
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Well now I´m hungry Thnx for that btw
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Tegin puuviljadest smuutit just, niinii hea
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Soovitaks tegelt ikka vanillisuhkru asemel vanillikauna ning vahukoore asemel teha 35% ja 10% koore segu. Ja munakollased vahustada eraldi kenasti vahtu ning siis kooresegu peale valada. Keema ei tohi koore segu ajada.
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Vahtu küll ei tohi lasta. Pärast hakka neid mulle seal tikutulega taga ajama ja filtreerima.
Creme brulee peab igasugu mullikeste vaba olema.
Vanilli kauna soovitus on asjakohane aga kuna asi maksab rohkem kui minu hing siis isiklikult ei soovita kellegil seda osta
Tiramisuu jauks vahusta neid kollaseid palju hing ihkab
Creme brulee peab igasugu mullikeste vaba olema.
Vanilli kauna soovitus on asjakohane aga kuna asi maksab rohkem kui minu hing siis isiklikult ei soovita kellegil seda osta
Tiramisuu jauks vahusta neid kollaseid palju hing ihkab
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Mina tean ka teoorias, et vahtu ei tohi lasta.. See üks põhi asi seal. A ma ise pole teind, ei tea
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Odav hing sulJackinthexbox kirjutas:Vanilli kauna soovitus on asjakohane aga kuna asi maksab rohkem kui minu hing siis isiklikult ei soovita kellegil seda osta
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Mõtlesin siis täna, et pole ammu köögis miskit teinud. Otsustasin siis teha lasanjet ja kuna maasikaid nii palju, siis lihtsa maasika, küpsisetordi. Tahtsin hullult midagi uut katsetada ja tegin cocacola-vahukommi koogi (kas on veel ebatervislikumat kooslust?!) Lasanje söödi ära 15 minutiga. Cocacola kook on maitselt suht sarnane tavalise shokolaadikoogiga aga cocacola maitse on tõesti olemas. Ma ei saanud teha väga häid pilte ja lasanje kukkus taldrikul ümber aga mõned siis:
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Cocakoogist kuulen esimest korda.
Muidu vana hea küpsisetort on üks parimaid, eriti värskete maasikatega (palju-palju maasikaid).
Muidu vana hea küpsisetort on üks parimaid, eriti värskete maasikatega (palju-palju maasikaid).
- lostinthemist
- Algaja
- Postitusi: 64
- Liitunud: 17 Mär 2011, 15:10
- Asukoht: Silent Hill
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Tegin täna supervõileiva.
Neljakordne supervõileib šampinjonide, peekoni, sulatatud juustu ja pepperoniga. Aga see polnud veel kõik. Mõtlesin endiselt, mida veel juurde lisada. Kapsaleht on kuidagi igav - no on ju selline lapik pesulaud. Aga! Siis mõlkus mõtetes brokkoli - no on ju selline puu moodi ja oli täiesti muhe. Aga!! Mul tuli veel magnifikantsem idee, mis ületas kapsalehe ja brokkoli - maasikad! Ja üsna mitu maasikat. Lõikasin üsna mitu peenikesteks viiludeks ja panin võileivale. Maitses väga hää.
Neljakordne supervõileib šampinjonide, peekoni, sulatatud juustu ja pepperoniga. Aga see polnud veel kõik. Mõtlesin endiselt, mida veel juurde lisada. Kapsaleht on kuidagi igav - no on ju selline lapik pesulaud. Aga! Siis mõlkus mõtetes brokkoli - no on ju selline puu moodi ja oli täiesti muhe. Aga!! Mul tuli veel magnifikantsem idee, mis ületas kapsalehe ja brokkoli - maasikad! Ja üsna mitu maasikat. Lõikasin üsna mitu peenikesteks viiludeks ja panin võileivale. Maitses väga hää.
The meeting of two personalities is like the cont[tents of?] two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.
To live is...
to change
to gain by loss.
To live is...
to change
to gain by loss.
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Eile tegin üpris söödava toidu (mina ja söödava toidu looja) Lasin lihalõikudel öö otsa õunaäädikas liguneda, siis hommikul tampisin liha pehmemaks. Siis lasin munast läbi, panin soola peale ja panin riivsaia peale (mmmm) Riivsai sai aga poole pealt otsa ja ülejäänud liha katsin kamajahuga Viskasin natukeseks ahju ja käis küll
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Soin täna hommikul pannkooke kummimadratsiga tiigi peal
Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis
Ma käisin täna mäkis maasikajäätist söömas, elu lill!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 109 külalist